Wanneer wil je komen

Zoeken

Amsterdam en omgeving

Amsterdam ligt in het hart van Nederland en is daardoor natuurlijk uitermate geschikt voor allerlei uitstapjes in ons prachtige land. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van beroemde  ”dit moet u gezien hebben!” plaatsen in de omgeving van onze bruisende hoofdstad, waar Amsterdam echt tot leven komt. 


Annafrank.jpg

Anne Frank Huis

Het voormalige woonhuis van Anne Frank aan het Merwedeplein – waar de familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 – ademt weer de sfeer van de jaren dertig.

Lees verder

bloemenveiling.jpg

Bloemenveiling Aalsmeer

U moet er vroeg voor opstaan, maar dat is een bezoek aan de veiling meer dan waard. Het veilen van bloemen en planten is een fascinerend gezicht. U kijkt in de veilingzalen waar de bloemen voor de klok komen, waar de opstekers de producten tonen en de inkopers vanaf de tribunes zaken doen.

Lees verder

arena.jpg

De Amsterdam Arena

Sinds 14 augustus 1996 beschikt Nederland over een multifunctioneel stadion in Amsterdam. Amsterdam ArenA is de thuishaven van AFC Ajax. Diverse evenementen vinden hier plaats van voetbalwedstrijd tot concert, van diner tot kick-off, alles is mogelijk.

Lees verder

zaanseschans.jpg

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, zoals molen, oudhollandse ambachten, rondvaarten en musea. De Zaanse Schans biedt jong en oud diverse belevenissen.

Lees verder

fietsroutenetwerk.jpg

Fietsroutenetwerk Noord-Holland

Een handige site voor wie de provincie Noord-Holland op de fiets wil ontdekken. U kunt hier uw eigen fietsroute samenstellen, zelf het aantal kilometers bepalen en genieten van een veelzijdig Noord-Holland met haar afwisselende en weidse landschap.

Lees verder

hermitage.jpg

Hermitage Amsterdam

Door de relatie tussen De Nieuwe Kerk en de Hermitage, ontstaan door de vele contacten tijdens de organisatie van grote tentoonstellingen, ontstond bij de directeur van De Nieuwe kerk, Ernst Veen, het idee voor een vestiging van het Russische museum in Amsterdam, ingegeven door de 300-jarige historische band tussen beide steden.

Lees verder

luchtfoto-400.jpg

Het Amsterdamse Bos

De camping is gelegen in het bekende “Amsterdamse Bos”. Dit is een ruim 900 hectare groot (!!!) recreatie/ natuurgebied met echt heel veel mogelijkheden. Op loop- en fietsafstand vindt u een pannenkoekenhuis, geitenboerderij, kanoverhuur, fietsverhuur, maneges, overdekt zwembad en hengelsport mogelijkheden. (Klik voor meer info op bijgaande links).
Voor álle mogelijkheden in het Amsterdamse Bos kunt u terecht op: www.amsterdamsebos.nl

Lees verder

Rembrandthuis.jpg

Het Rembrandthuis

Bezoek het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Museum het Rembrandthuis.

Lees verder

Alkmaar-kaasstad.jpg

Hollands kaasstad

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Gedurende het seizoen wordt hier op vrijdagmorgen van 10 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.

Lees verder

kaas-klompen.jpg

Kaas, klompen en souvenirs

In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam bevindt zich de 150 jaar oude boerderij Clara Maria. Hier waan je je werkelijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden nu op ambachtelijke wijze heerlijke Goudse kazen en houten klompen gemaakt.

Lees verder

nemo.jpg

Science Center Nemo

NEMO is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties.

Lees verder

vangogh.jpg

Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien.

Lees verder

volendam.jpg

Volendam

Volendam, het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer, met zijn klederdracht, voetbal, muziek en vis. Kleine huisjes op het doolhof achter de haven, souvenirwinkels 7 dagen per week geopend. Restaurants met een Volendamse sfeer waar een belangrijk deel van de menukaart uit vis bestaat. Zo uit het water vers op het bord.

Lees verder

Meer bezienswaardigheden in Amsterdam

Meer bezienswaardigheden in Nederland